Böcker

Böcker skrivna och illustrerade av Linda Ågren

Mytiska väsen - Sjöjungfrur

Sjöjungfrun är en mytisk varelse som människor har berättat om och avbildat i flera tusen år. Oftast är det en kvinna med fena, men det finns också sagor om sjöjungfrur i andra former. Boken Mytiska väsen - Sjöjungfrur handlar om sjöjungfrur från olika tider och olika delar av världen.Många tänker kanske på boken och filmen Den lilla sjöjungfrun när de föreställer sig en sjöjungfru. Men det finns gott om andra berättelser, både om goda och onda sjöjungfrur och om sjöjungfrur i olika skepnader. I den här boken får läsaren ta del av några utvalda myter - och läsa om hur vissa faktiskt jobbar som sjöjungfru i dag.


Mytiska väsen - Sjöjungfrur ingår i serien Mytiska väsen hos Nypon förlag. 


Sjöjungfruns äventyr i Östersjön

Linda Ågrens debutbok från 2021 som hon även illustrerat. Äventyrsbok med lärorika inslag om vårt hav och hur vi värnar om vår planet. Lämplig för ålder 3-9. Finns som ljudbok.

____

Sjöjungfrun Athiraa är ute och simmar i Östersjön. Hon brukar alltid ta hand om allt levande i havet och är därför ute även idag, när hon plötsligt hör ett hemskt skri i fjärran. En stackars liten tumlare och sälkut behöver hennes hjälp då de är helt intrasslade i spöknät och plast! Tillsammans beger de sig på ett stort äventyr men möter många hinder. Kommer de att kunna hitta hem och rädda havet på samma gång?


I denna bok kan du lära dig om problemen i Östersjön och vad vi kan göra tillsammans för att värna om havet. Följ med sjöjungfrun på detta äventyr för att rädda våra hav!

visto nypon förlag publisher östersjön baltic sea miljö save the seas mermaid illustration konst sjöjungfru havet tumla

Recensioner

"En fantastiskt fin bok! En fin story, ett budskap, understödjande fakta och en skön blandning av fina teckningar och fotografier. Applåder för det!
Skulle lämpa sig för skoluppsättningar för lästräning och miljökunskap."


Ingvar Eliasson

"Min 3-åring älskar bilderna och bläddrar gärna i den själv när jag inte läser. När vi läser så skapar både text och bild den viktiga samtal om ett svårt ämne på ett sätt som mitt barn ändå kan förstå. Köpte genast en till i present till min väns dotter!"


Malin H Skoglund

"Köpte boken, en till min brorsdotter och en till min guddotter, och de älskar den! Vi har redan fått läsa om flera gånger! <3
Rekommenderas varmt, fantastiskt budskap och underbara illustrationer!"


Nana H

Krönika:

Havet är djupt men fansen ytliga - Svart Ariel skapar vågor

Under Oscarsgalan släpptes äntligen den fullständiga trailern av Disneys live-action Den Lilla Sjöjungfrun, en ljuvlig nostalgitripp genom havsriket under ytan – men alla är inte nöjda. Ända sedan teasern släpptes förra året har fansen delats i två läger efter Disneys val att casta en mörkhyad Ariel.